Hoe te voorkomen dat een scheur in de voorruit zich verspreidt?

De voorruit van uw auto kan om verschillende redenen kapot gaan. Het kan bijvoorbeeld worden geraakt door een steen terwijl u de snelweg afrijdt. Als dit u al is overkomen en u bent veilig, moet u de juiste maatregelen nemen om te voorkomen dat de chip of scheur zich snel verspreidt. In deze gids geven we je enkele tips die je kunnen helpen voorkomen dat de voorruit barst of spanen verspreiden. Lees verder voor meer informatie.

Waarom is een gebarsten glas zo gevaarlijk?

Als je een scheur niet tegenhoudt, zul je de gevolgen ondervinden. Mogelijk moet u bijvoorbeeld de voorruit meteen vervangen. Het kan ook uw leven in gevaar brengen. Hieronder staan ​​de risico’s die u kunt lopen als u de preventieve maatregelen niet neemt:

Een gebarsten voorruit kan bij een ongeval meer schade veroorzaken. Aangezien dit glas belangrijk is voor de structurele integriteit van uw auto, moet u er zelf voor zorgen.
Een scheurtje in het glas kan tijdens het rijden uw aandacht afleiden van het verkeer dat voor u ligt. Misschien krijg je zelfs een kaartje om met het afgebroken glas te rijden.
Door een scheur in het glas kan uw auto er onaantrekkelijk uitzien. Dit zal ook een slechte indruk maken bij potentiële kopers.
Hoe te voorkomen dat de chip of crack zich verspreidt?
Als u de verspreiding van scheuren in de voorruit van uw auto wilt vertragen, kunt u kiezen uit een paar methoden. Laten we er een paar bespreken.

Hoe te voorkomen dat een scheur in de voorruit zich verspreidt

Gebruik Superlijm of Nagellak

Misschien wilt u een automatische glasreiniger gebruiken voordat u de scheur vult. Vervolgens kun je de chip invullen met superlijm voor heldere nagellak. Nadat je het hebt aangebracht, moet je het een tijdje laten drogen. U kunt het doelgebied ook bedekken met een stuk papier om het te beschermen tegen stof en vuil. Dit is een goede tijdelijke oplossing.

Gebruik een reparatieset

U kunt ook een voorruitreparatieset kopen bij uw plaatselijke ijzerhandel. Allereerst moet u een klein gaatje in de bovenste laag van het glas boren en het gat vervolgens opvullen met de speciale hars die bij de kit is geleverd. Dit helpt de verspreiding van de scheur te voorkomen.

Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen

Aangezien glas de neiging heeft samen te trekken bij lagere temperaturen en uitzet bij hogere temperaturen, moet u ervoor zorgen dat u uw voorruit niet blootstelt aan extreme temperaturen. Het is beter dat u uw voertuig indien mogelijk op een schaduwrijke plek parkeert. Afgezien hiervan kunt u een raamontdooier gebruiken.

De afhaalmaaltijd

Het is een geweldig idee om uw autoruit zelf te bevestigen. Als het probleem echter uit de hand is gelopen, is een tijdelijke oplossing mogelijk geen ideale oplossing. In dit geval raden we u aan de diensten van een professional in te huren om het werk voor u te doen. Een professional inhuren is ook een geniaal idee als u geen idee heeft hoe u een tijdelijke oplossing moet uitvoeren.

Leave a Comment