Banden: wanneer ze moeten worden vervangen

Wanneer u door de stad rijdt of lange afstanden aflegt, controleert u waarschijnlijk of uw auto in goede staat verkeert. Rijden door de stad vereist veel stop-and-go-actie terwijl het reizen over lange afstanden een continue rijactie is. Hoe dan ook, er is een impact op de banden.

Het is belangrijk om te weten wanneer u de banden van uw auto moet vervangen, zodat ze u veilig naar uw bestemming brengen. Hier zijn een paar tips om de banden te vervangen.

1. Het loopvlak is glad.
Als het loopvlak van de band glad is, met andere woorden, het is minder dan 2 millimeter diep. Als de profieldiepte minder dan 2 millimeter is, heeft dit invloed op de remwerking van de auto. De gladde banden hebben onvoldoende grip op de weg wanneer u volledig tot stilstand wilt komen, het heeft invloed op de grip bij het nemen van bochten en het zal zeker het rijden in natte en regenachtige omstandigheden beïnvloeden. In elk van deze gevallen kan een gladde band een ongeval veroorzaken. Zorg er dus voor dat je de band vervangt als het profiel minder dan 2 millimeter is.

Relaterede : Een gids om u te helpen Truck Tool Boxes te kopen

Banden wanneer ze moeten worden vervangen

2. Het is beschadigd of versleten.
Als er ergens op de band slijtage is, zoals gerafelde randen omdat ze oud zijn, moet u deze vervangen. Rijden met versleten banden kan gevaarlijk zijn omdat u nooit weet wanneer deze kan barsten. Een andere gelegenheid waarbij u het misschien moet veranderen, is na het raken van een grote kuil. Kuilen kunnen grote schade aan het wiel veroorzaken, dus u moet het grondig inspecteren voordat u ermee gaat rijden. Een grote kuil kan niet alleen de band beschadigen, maar ook het magneetwiel en de ophanging.

3. Er is een lekke band.
Als er een gat in de band zit, is dit een duidelijke indicatie dat deze moet worden vervangen. Probeer niet met de lekke band te rijden. Hierdoor wordt het wiel plat en kan de auto uit balans raken. Deze onbalans is gevaarlijk omdat u hierdoor een ongeval kunt veroorzaken omdat de behandeling van de auto drastisch wordt beïnvloed.

Als u merkt dat er slijtage, schade of lekke banden zijn, laat de band dan vervangen. Je kunt het zelf doen door het te vervangen door het reservewiel. Maar het zou beter zijn als u het naar een specialist kunt brengen die de beschadigde band van het mag-wiel verwijdert en deze door een nieuwe vervangt. Je zou het mag-wiel nog steeds kunnen houden omdat het moet passen bij de andere mag-wielen in je auto.

Leave a Comment