5 tips om u te helpen uw voorruit te onderhouden

Als u een auto bezit, zoekt u wellicht enkele nuttige onderhoudstips om dure reparaties te voorkomen. U wilt tenslotte niet uw auto beschadigen en duizenden dollars betalen voor reparaties. Daarom delen we in dit artikel 5 tips voor uw voorruitonderhoud. Lees verder.

1. Blijf op een veilige afstand van andere voertuigen

Zorg ervoor dat u tijdens het rijden met hoge snelheden een veilige afstand van de voorligger houdt. Als u te dicht bij de auto voor u rijdt, is de kans groot dat iets van de weg stuitert en uw auto raakt, vooral de voorruit.

Als dit gebeurt, heeft u mogelijk een gebarsten voorruit. Als u het zo snel mogelijk laat repareren, hoeft u niet te betalen voor vervanging van de voorruit.

2. Reinig en vervang de ruitenwissers

Bij regelmatig gebruik worden de messen van de wisser bot en vuil. Het is belangrijk om het zand en vuil op de voorruit te verwijderen. Ook moeten de ruitenwissers tijdig worden vervangen, zodat ze uw voorruit niet beschadigen door krassen te veroorzaken.

De ruitenwissers zijn gemakkelijk schoon te maken. Het enige wat u hoeft te doen is een stuk doek in wasvloeistof te weken en te gebruiken voor het reinigen.

Relaterede : 4 veelvoorkomende fouten die u moet vermijden bij het repareren van een kapotte voorruit

5 tips om u te helpen uw voorruit te onderhouden

3. Laat de ruitenwissers niet staan

In de winter vallen wisserbladen meestal en vallen ze op het scherm. Daarom is het geen goed idee om de bladen vóór de ijs- of sneeuwstorm te laten staan. Ze moeten altijd gesloten zijn, vooral in de winter. Als u deze tip niet volgt, zult u uw voorruit verpesten.

4. Gebruik de ijskrabber niet

In de winter is een andere veel voorkomende reden waarom voorruiten beschadigd raken, het gevolg van mensen die ijs van hun huisramen schrapen. Terwijl ze ijs schrapen, worden ze te agressief en raken ze uiteindelijk de voorruit van de auto.

Een ander veel voorkomend type schade treedt op vanwege de rubberen lijsten en sierdelen. Dus, wat kunt u doen om aan de veilige kant te blijven? Een eenvoudige manier om de schade te voorkomen, is door geen sneeuwschuiver te gebruiken om ijs en sneeuw uit uw auto te verwijderen. Als u dit advies niet opvolgt, betaalt u mogelijk voor een vervanging.

5. Gebruik de verkeerde reiniger niet

Een ander ding om in gedachten te houden is dat de voorruit elke paar weken handmatig moet worden schoongemaakt. Het doel is om het vuil van de ruitenwissers te verwijderen. Gebruik hiervoor geen reinigingsmiddelen die ammoniak bevatten. De reden is dat ammoniak de glastint kan beschadigen. Een veiliger alternatief is om een ​​glazenwasser te gebruiken en deze op de voorruit te gebruiken met een katoenen handdoek. Deze methode is veilig omdat deze geen krassen of strepen veroorzaakt.

Kortom, dit zijn de 5 tips die u kunt gebruiken om uw voorruit zonder veel moeite te onderhouden. Deze tips helpen u ook om veelvoorkomende fouten te voorkomen, zodat u niet hoeft te betalen voor dure voorruitreparaties.

Leave a Comment